Onderhandelen over een stagevergoeding

Onderhandelen over een stagevergoeding

Onderhandelen over een stagevergoeding

Als student is het vinden van een stageplaats al een grote uitdaging. Maar wat doe je als je een stageplaats hebt gevonden, maar de aangeboden stagevergoeding voldoet niet aan jouw verwachtingen? In deze blog bespreken we een aantal tips voor het onderhandelen van een stagevergoeding.

  1. Doe onderzoek
  • Voordat je begint met onderhandelen, is het belangrijk dat je onderzoek doet naar wat een redelijke stagevergoeding is voor jouw leeftijd, opleiding en functie. Doe onderzoek naar vergelijkbare functies en bedrijven in jouw omgeving. Dit geeft jou een beter idee van wat je kan verwachten en helpt je om met een realistische stagevergoeding te komen.
  1. Wees zelfverzekerd
  • Misschien vind je het spannend om over geld te praten. De meeste studenten hebben ook nog geen ervaring met onderhandelen. Wees echter niet bang om voor jezelf op te komen en je vraagprijs te verdedigen. Wees zelfverzekerd en laat zien dat jij het waard bent.
  1. Toon je waarde
  • Op het moment dat je gaat onderhandelen over jouw stagevergoeding, dan is het belangrijk dat je kan aantonen waarom jij het waard bent. Bespreek je vaardigheden waar je trots op bent en deel je ervaring en kennis die jij kan inbrengen binnen de stageperiode. Hierdoor kan je tonen dat je veel voor het bedrijf kan betekenen. Ze zullen dan waarschijnlijk ook wat makkelijker zijn over het bedrag van een stagevergoeding.
  1. Wees creatief
  • Als het bedrijf niet in staat is om aan jouw verwachtingen te voldoen, wees dan creatief. Bespreek bijvoorbeeld een flexibel werkschema zodat je je beter kunt indelen en je stage kan combineren met werk. Misschien krijg je zo wel goed de ruimte om genoeg uurtjes te maken bij je bijbaan.
  1. Houd het professioneel
  • Onthoud dat het belangrijk is om professioneel te blijven tijdens de onderhandelingen. Laat je niet meeslepen door emoties en blijf beleefd. Het is belangrijk om een goede relatie met het bedrijf op te bouwen en een positieve indruk achter te laten, zelf als de onderhandelingen niet de gewenste resultaten opleveren.

Het onderhandelen van een stagevergoeding kan lastige situaties opleveren, maar het is een belangrijke vaardigheid om te leren. Door de bovenstaande punten mee te nemen in je onderhandelingen, kun je het meeste eruit halen en wie weet kun je een deal sluiten die voor iedereen werkt.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ja, ik wil elke week interessante tips en nieuws over werk en solliciteren!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Deel via social media